Rådslag med NBV

NBV Sydost kallade igår sina medlemsorganisationers distriktsorganisationer till ett rådslag i IOGT-NTO-huset, Kalmar. Syftet med rådslaget var att stärka samarbetet mellan studieförbundet och dess medlemmar.

Rådslag mellan NBV och dess medlemsorganisationer
Rådslag mellan NBV och dess medlemsorganisationer

Anders Andersson, ordförande för NBV Sydost inledde kvällen med att presentera syftet och sina tankar att ha årliga rådslag. Vid de årliga verksamhetskonferenserna träffar NBV lokalföreningarna, men det finns inget forum för distriktsorganisationerna. ”De organisationer som har distrikt blickar över ett större område och därför är det viktigt att inför kommande verksamhetsplaner också få ta del över era synpunkter”, sa Anders Andersson.

Tillförordnad regionchef Johan Wåhlin fortsatte därefter med att berätta om de projekt som är på gång inom landet och inom sydost.
– ”Vardagssvenska 2.0” – som är svenskundervisning för de som just fått uppehållstillstånd och som väntar på att komma in på SFI.
– ”Trivselgerillan” – ett nationellt projekt inom NBV och som ska testas i Växjö och i Jönköping. Målgrupp är högstadieungdomar i socialt utsatta områden. Den nyanställde projektledaren ska möta ungdomarna i skolan och i samtal fråga vad de vill göra för att skapa ett samhälle som dom vill leva i. Delaktighet är A och O i projektet!

Sista timmen fick deltagarna möjlighet att lägga fram tankar och nya idéer till komman ”Mål och Verksamhetsinriktning”.

Av: , 2017-08-25

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00