Socialt arbete

Årsmöte i Torsås
Årsmöte i Torsås

Det sociala arbetet blir en allt viktigare del hos IOGT-NTO. Ett 55-tal grupper är igång i landet. Många som är med i kamratstödet har själva haft eller har missbruksproblem. De är därmed medvetna om hur svårt det är att bryta med droger. Vi erbjuder gemenskap och meningsfull sysselsättning i drogfri miljö. ALLA som har behov av att träffa andra är välkomna att vara med! Du behöver alltså inte ha eller ha haft missbruksproblem.

Social verksamhet i Kalmar län

Kamratstöd i Torsås
Föreningen äger ett hus på Applerumsgatan 6, centralt belägen
i samhället. Varje vardag är caféet öppet. Gemenskapen sätts i främsta rummet – och fikat är billigt! Du kan spela kort, umgås och njuta av kaffet! Ibland serveras mat, ibland våfflor och ibland ostkaka med sylt och grädde.
Föreningen har också studiecirklar, utställningar och kulturkvällar då och då.
Är du intresserad av att hjälpa till i föreningen tveka inte utan ring 0486-41212 (IOGT-NTO-lokalen) eller titta in när det är öppet i lokalen!
Här hittar du mer info om föreningen.

Kamratstöd i Borgholm
Förmiddagskaffe serveras varje torsdag kl 10-12 hela året. Det händer alltid något varje gång. Varje månad görs ett program – det kan vara matlagning, kurser, våfflor, utflykter. Aktuellt månadsprogram och mer info hittar du här!

Kamratstöd i Kalmar
Hösten 2013 startade IOGT-NTO Kalmar sitt kamratstöd i det nya IOGT-NTO-huset på Trädgårdsgatan 12.Fika, gemenskap, möjlighet att låna dator, lyssna på musik, se film, läsa dagstidningen. Frukost serveras varje måndagsmorgon kl 8.30-9.30 och på onsdagar kan man köpa en billig lunch. Läs mer här!

Alkoholproblem?
020-808080 – IOGT-NTO:s nummer för små och stora alkoholproblem. Du får prata med någon som förstår och som kan föreslå var du kan få vidare hjälp.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00